• Nieuws
  • Veelbelovende Mehmet Safranti in de politiek

Veelbelovende Mehmet Safranti in de politiek

Veelbelovende Mehmet Safranti in de politiek

Laten we u leren kennen, meneer Mehmet: Ik ben Mehmet Safranti (48), geboren in Kayseri, getrouwd en heb 3 kinderen. Ik kwam in augustus 1977 naar Dordrecht, Nederland, als een expatriate familie.

Na mijn afstuderen aan de Hogere Openbare School Tilburg heb ik ruim 20 jaar op de afdeling Sociale Dienst van verschillende gemeenten gewerkt. Momenteel ben ik werkzaam in de gemeente Nissewaard.

Tot 2004-2013 was ik voorzitter van Stichting Tuana, opgericht voor jongeren in Dordrecht. Daarnaast was ik vanaf de oprichting tot 2010 voorzitter van het Turks Platform Dordrecht, de overkoepelende organisatie van 14 verenigingen.

Later nam ik deel aan het bestuur van de Nederlandse Stichting Kayserililer en bleef ik tot 2020 in dienst als secretaris-generaal.

Ik ben in 2018 aangesteld als algemeen secretaris van de Federatie van Turks-Islamitische Cultuurverenigingen, de eerste niet-gouvernementele organisatie van Nederland, en ik ga door.

Ik werk in de Coördinatiegroep van het Nederlands Turken Platform, die is opgericht om gezamenlijk en gecoördineerd op te treden, strategieën te ontwikkelen en activiteiten te organiseren op het gebied van discriminatie, marginalisering, racisme en "moslimhaat" waarmee de Nederlandse Turkse samenleving.

Naast dit alles ben ik de officiële scheidsrechter van de Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Ik vervolg mijn scheidsrechterscarrière in regio Zuid 1.

Als ik terugkijk, ben ik getuige geweest van de verschillende problemen van de Turkse samenleving in Nederland, zowel persoonlijk als sociaal. Als persoon die zich in de samenleving heeft verankerd, wilde ik na jaren werken bij verenigingen en stichtingen weer deelnemen aan de lokale politiek. Met deze stap wil ik de kans krijgen om niet alleen de Turkse gemeenschap te helpen, maar de hele Dordtse gemeenschap.

Waarom DENK?
Nadat ik had besloten om weer de politiek in te gaan, ben ik op zoek gegaan naar de partij die het dichtst bij mij stond en mijn gedachten en koos ik voor de DENK-partij.

De DENK-partij is een stabiele partij die het dichtst bij de burger staat. Het is een partij die dit in het verleden heeft bewezen en groeit.

DENK, een algemene partij, participeert in lokale gemeenten en geeft invulling aan de problemen van de samenleving. Een gevestigde en visionaire partij die opkomt tegen discriminatie, racisme en ongelijkheid in heel Nederland. DENK, de stem van alle geledingen van de samenleving, houdt armoede van de agenda. Helaas is er in een land als Nederland discriminatie, racisme, ongelijkheid en armoede en daar hebben we het over.

Welk beleid ga je volgen als je wordt gekozen?
Als ik word gekozen in de gemeenteraad van Dordrecht, staan ​​actuele thema's als armoede, werkloosheid, onze ouderen, uitkeringen, stageplaatsproblematiek, onze ouderen en gratis reizende kinderen met de bus centraal.

Dit zijn de onderwerpen die ik heel goed ken en waar ik mee bezig ben. Aangezien ik het DNA van de Dordtse samenleving ken, zal ik deze zaken volgen.